Sessió de treball de la Plataforma de processos artístics col·laboratius, Connectador, del 6 de novembre de 2012 al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona, LABmediació

Assistents:

  • Jordi Abelló
  • Cristian Añó
  • Àlvar Calvet
  • Pau Catà
  • Magda Guillén
  • Alba Zamora

Resum:

1. La reunió es convoca sota el nom d’Ex-PAC (Pràctiques artístiques en context) perquè dies abans, via web, s’estava decidint el nom definitiu a través de propostes de nom i definició que han estat votades i es comenten en aquesta sessió. El nom més votat és CONNECTADOR. La definició: Processos artístics col·laboratius. I la funció de ‘qui som’ com a Plataforma.

2. Es dedica part de la reunió a comentar el document del dossier de la Plataforma que han estat redactant Alba Zamora i Pau Catà a partir dels textos col·lectius entorn a unes bases de partida, la filosofia i possibles accions del Connectador. Es prenen apunts per acabar de redactar el document segons les diverses opinions que surten a la taula.

3. Bases: la Plataforma ha de tenir una mentalitat d’obrir portes a persones, entitats, artistes i idees. Els Processos han de generar una visió crítica. També pot tenir un benefici econòmic en la relació: empresa/artista/col·lectiu.

4. Es proposa de portar a gent interessada per a la propera trobada i que es vagi omplint una llista de possibles col·laboracions per a la creació d’una Xarxa de Processos artístics col·laboratius. La data de la propera reunió encara no s’ha concretat.

Desenvolupament de la reunió:

La reunió es fa al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona, al LABmediació del CA Tarragona Centre d’Art. Comença puntual a les 12.30 h.

Es debaten assumptes al voltant del nom i la definició de la Plataforma on es fixa el Connectador com a Plataforma de processos artístics col·laboratius, que vol aplegar agents del territori i empreses, persones i col·lectius, entitats que, relacionats entorn al context artístic o no, puguin participar en projectes i accions en xarxa.

Es fa una lectura del dossier que s’està elaborant per part del grup i l’Alba i el Pau queden encarregats d’afegir les anotacions que sorgeixen sobre el text. També es diu de fer un calendari.

Es planteja de començar a generar informació per actualitzar el blog i també obrir un blog específic per al Connectador. Obrir un document online per aportar idees públicament sobre el disseny del logo i la imatge. També s’obrirà un correu electrònic de gmail.

El blog es pot fer en WordPress i pot incloure: documentació especialitzada, projectes referents, dossier, processos.

Es vol fer un acte presentació a la primavera, després de Sant Jordi. (Diu: “Abril, artistes mil”). La primavera és un bon moment per engegar propostes perquè hi ha moltes activitats culturals.

Es planteja fer o apadrinar una experiència pilot que pot ser diversa fins i tot individual. També es llança la idea de treballar el concepte d’amateur versus professional.

Es vol fer un acte per a acollir a la gent que hagi fet alguna cosa d’això sense discriminar gaire i fer així una mena de fòrum. També amb la visió de revalorar la figura de l’amateur.

S’informa que el CA Tarragona Centre d’Art fa la convocatòria de curs de pràctiques artístiques: Agents Dobles. Itineraris de doble direcció entre art i context, del 30 de gener al 2 de març, a càrrec de Mikel Morlas i Sinapsis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: