Sessió de treball de la Xarxa de Gestors del dia 27 de setembre a l’oficina del CA Tarragona

Image

Assistents:

 • Montserrat Caballero
 • Cèlia del Diego
 • Magda Guillén
 • Cecília Lobel
 • Montse Marco
 • Jordi París
 • Lídia Porcar
 • Aureli Ruiz

Resum:

 1. La reunió va anar entorn al projecte multiexpositiu del maig de 2013. Els comissaris, Cecília Lobel i Aureli Ruiz, el van titular: “Breathing Time”, fent referència a les noves tecnologies i el context de crisi, entre altres al·lusions.
 2. El comissariat presenta un preprojecte detallat de la filosofia, aportacions econòmiques de cada institució, de les deu sales que s’han inscrit per exposar l’obra dels artistes seleccionats. S’ha fet un llistat de quinze artistes de l’Arxiu L’Irradiador i es planteja la possibilitat d’incloure altres artistes del territori que tinguin obres representatives.
 3. L’Ajuntament de Reus fixa la seva aportació econòmica al projecte i els espais culturals amb què participarà: Centre d’Art Cal Massó, Centre de la Imatge Mas Iglesias i el Centre de Lectura de Reus.
 4. Durant el mes d’octubre es fixarà data d’entrevista entre els membres de la Xarxa de Gestors i el sr. Albert Vallvé Navarro de la Diputació de Tarragona, per demanar suport econòmic i logístic a la mostra d’Art contemporani, Breathing Time.

Desenvolupament de la reunió:

La reunió comença puntual a l’Antiga Audiència, al despatx del CA Tarragona Centre d’Art.

Els comissaris plantegen que han treballat sota pressió per elaborar un preprojecte i presentar-lo a la reunió, són molts artistes i moltes sales, reunions, visites a tallers, pocs diners, i altres qüestions com la representativitat d’artistes del territori en un llistat previ de L’Irradiador d’on s’ha fet la primera selecció. Tot això fa que Aureli Ruiz i Cecília Lobel vulguin replantejar-se diversos paràmetres respecte al comissariat.

Es proposa que les atribucions del comissariat siguin donar-li forma i contingut a l’expo, elaborar un projecte, contactar amb els artistes i veure el tipus d’obra, redactar un text per al catàleg, i les tasques de comunicació del comissariat. Cada sala s’encarregarà de treballar amb els artistes per adaptar les seves respectives propostes a l’espai cultural.

Es debat sobre incorporar artistes de fora de l’Arxiu L’Irradiador, però no es pren una determinació concreta. Queda en mans dels comissaris veure la viabilitat d’incloure’ls. S’ha d’elaborar un projecte definit i començar a plantejar el joc d’artista/sala i contingut de l’expo.

Des del CA Tarragona, es sol·licitarà una persona en pràctiques del Departament d’estudius de la comunicació de la URV per tal de dissenyar i portar a terme l’estratègia de comunicació 2.0 del projecte; i un altre de l’EADT amb la finalitat de realitzar un vídeo documental que recollirà el procés de la mostra.

D’altra banda, ja estan planejats els pressupostos de les sales, amb un total de 7.300 euros. D’acord amb les recomanacions de Bones pràctiques professionals a les arts visuals impulsades per l’AAVC, s’estima que es destinarà un 15% del pressupost total a la retribució dels artistes. Es treballa per convocar una reunió amb el sr. Vallvé a la Diputació de Tarragona.

Les inauguracions: Es defineix que seran esglaonades durant les primeres setmanes del mes de maig, en dijous i divendres sobretot. Les mostres tindran durades variables, segons determini cada espai, en el qual hauran obres de diversos artistes.

Es debat si és necessari fer publicacions en paper o millor evitar-la per tal de per reduir costos. S’acorda que per poc que es pugui el catàleg s’editarà en paper, encara que s’utilitzin com a prioritat recursos web per fer-se visible en les xarxes socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: