Sessió de treball de la Xarxa de gestors i programadors del dia 30 de maig de 2012 a la Sala Portal del Pardo del Vendrell

Ens trobem a la Sala Portal del Pardo del Vendrell:

 • Montse Caballero
 • Esther Canals
 • Cèlia del Diego
 • Magda Guillén
 • Cecília Lobel
 • Ció Pallarès
 • Jordi París
 • Aureli Ruiz

Resum:

 1. Tràmits per a dur a terme el projecte expositiu que sorgeix de l’Irradiador al maig de 2013 en diversos espais culturals del Camp de Tarragona amb artistes d’aquest projecte creat pel CA Tarragona. Aquest cicle d’exposicions és un projecte de la Xarxa de Gestors, i el CA Tarragona se situa com a mediador i col·laborador, ofereix una aportació econòmica de 2.000 euros al projecte.
 2. Repartició de les tasques relacionades amb els espais expositius i els artistes. Es fixa una aportació mínima de 500 euros per sala, es parlarà dels que no poden aportar calés però sí espais, i dels espais públics i privats.
 3. Remuneració dels artistes, intentar que cobrin i/o convidar-los a un dinar o sopar. No s’assumiran despeses de producció de les obres.
 4. La difusió i les publicacions són un punt fort del pressupost, però també el que pot animar als artistes a participar-hi. Es vol fer un fullet per artista i un catàleg conjunt de tots els artistes que participin en les exposicions.
 5. Data de la propera reunió el 28 de juny de 10 a 12 h al LABmediació del CA Tarragona (Tinglado 2 del Moll de Costa).

Desenvolupament de la reunió:

Ció Pallarès, tècnica de cultura de l’Ajuntament del Vendrell, ens convida a veure aquest magnífic espai, la Casa Portal del Pardo, en què hi treballa des de 1984 i fa una introducció històrica de l’edifici i sobre l’exposició que es pot veure.

Es reprèn el tema de fer un projecte expositiu pel maig de 2013 en diferents punts del territori relacionat amb l’Irradiador que organitza el grup Xarxa de Gestors. Explica que al maig de 2013 el CA tornarà a tenir una exposició al Tinglado 2 del Moll de Costa, sobre vídeo.

Jordi París, director del Museu de Valls, parla del Museu de la vida rural de l’Espluga de Francolí. Han fet una ampliació d’una sala al museu i la inauguren aquesta setmana. Pot ésser un altre espai expositiu al projecte.

Cecília Lobel i Aureli Ruiz com a comissaris del projecte enumeren els espais dels que disposen per exposar l’Irradiador: Sala Àmbits (Cambrils), Sala Portal del Pardo (el Vendrell), Museu de Valls, Espai Kesse, CaixaForum, Serveis Territorials de la Generalitat (Tarragona), CA Tarragona, Plafons de Display, Museu d’Art Modern, Centre de la Imatge Mas Iglesias (Reus), Centre de Lectura de Reus, Museu de la vida rural (L’Espluga de Francolí), l’església de Montblanc.

Es comenta que l’espai de Montblanc potser no és molt adient, s’ha de pensar que hi hagi algú que obri dins d’un horari i estigui a la sala.

Cecília Lobel considera que la Galeria Pinyol de Reus potser podria participar-hi. Es valora la proposta.

Es comenta de fer una publicació on surti tot el treball conjunt i també de fer un plafó per a cada espai amb tot el cicle d’exposicions. S’haurien de fer 500 catàlegs per a cada espai: un d’individual per artista i exposició, i un altre col·lectiu que pot ser format diari i es podria provar d’encartar en algun diari per a la seva difusió.

Cecília Lobel i Aureli Ruiz expliquen que troben problemes a l’hora de situar un artista en una sala de Tarragona i un altre que exposa fora. Pensen en la possibilitat de premiar donant més espai al que va lluny o que exposi a dos llocs diferents.

Seria convenient que l’artista portés l’obra preparada ja que no es poden assumir despeses de producció. Es pot provar de demanar cercar diners per al catàleg i demanar un mínim de 500 euros als espais que vulguin participar, haurien de ser 1.000 euros per anar bé.

Cèlia del Diego comenta que és important que valorem què es podrà pagar als artistes. Explica que en la web hi ha un breu dels artistes de l’Irradiador. El CA es posarà en contacte amb els artistes perquè sàpiguen que s’està movent aquest projecte des de la Xarxa de Gestors per tal que els comissaris puguin contactar amb ells directament.

Es posen sobre la taula diverses qüestions: La relació de partides pressupostàries; la necessitat de saber amb quins artistes contem. Concretar abans del estiu o ja cap al setembre que seria quan s’ha de presentar el projecte. Condicions de les exposicions: transport, catàlegs, etc. Finalment pregunta: qui contactarà amb els artistes? La invitació es pot fer electrònica per reduir despeses.

Jordi París planteja que ell parlarà amb el Museu de l’Espluga i que Ció Pallarès parli amb Gemma Massagué, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Cambrils. Diu que a Reus igual li convé més proposar l’espai del Museu. Seria una sala més gran i molt més cèntrica i accessible. La centralitat és important. Cèlia del Diego parlarà amb l’Espai Kesse i també amb Montblanc. També proposa que des del CA Tarragona poden provar de demanar un becari de Comunicació de la URV perquè faci un estudi de comunicació. Cecília Lobel i Aureli Ruiz diuen que intentaran parlar amb el regidor de Reus.

Data de la propera reunió el 28 de juny de 10 a 12 h al LABmediació del CA Tarragona (Tinglado 2 del Moll de Costa).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: