Sessió de treball de la Xarxa de gestors i programadors d’arts visuals contemporànies del Camp de Tarragona del dia 12 d’abril de 2012 al Centre Cultural de Cambrils a les 12:30h

Ens trobem a Cambrils:

 • Montserrat Caballero, Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona
 • Cèlia del Diego, CA Tarragona Centre d’Art
 • Cecília Lobel, L&B art + comunicació
 • Montse Marco, Coordinadora de les sales d’exposicions de Cambrils
 • Gemma Massagué, Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils
 • Ció Pallarès, Àrea de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell
 • Jordi París, Museu de Valls
 • Aureli Ruiz

S’excusen: Josetxo Cerdán, Coia Domingo, Marc Ferran, Xavier Filella, Carles Marquès, Elena Martí, Jordi Martorell, Lídia Porcar i Rosa Ricomà.

Obre la sessió la Gemma Massagué que ens ensenya el Centre Cultural i les dues sales expositives amb que aquest compta: La Sala Àmbits i l’Espai El Pati. Ens parla també de la programació de la Sala Àgora, però no anem a visitar-la.

Posteriorment ens exposa l’heterogeneïtat de la seva gestió, tot programant exposicions artístiques, arts escèniques, presentacions de llibres, concerts, etc.

Ens explica que actualment tenen problemes pressupostaris i d’ingerències en la gestió i la programació, fet que obre un debat on s’exposen diverses situacions dels assistents.

Seguidament la Cèlia del Diego presenta el projecte de l’Antena de difusió que està desenvolupant el grup de comunicació i per al qual es demana la complicitat del grup de la Xarxa de gestors per tal de dotar de contingut l’espai d’agenda, convocatòries, espais i programacions amb la informació de les activitats que programin als seus respectius espais. Tothom ho veu amb bons ulls i s’acorda que la Xarxa de gestors recolza el projecte. Es lliura el mateix a tots els assistents i se’ls convida a llegir-lo amb calma suggerir via mail les modificacions que creguin que en farien millorar el funcionament.

Des del CA Tarragona es recorden també les dates de les dues sessions que es portaran a terme a la sala d’actes dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona per tal de presentar: Recursos Europeus per a la Cultura, a càrrec d’en Jordi Baltà d’Interarts (dimarts 24 d’abril, de 17 a 19h) i del Codi de Bones Pràctiques professionals a les Arts Visuals, a càrrec d’en Florenci Guntín de l’AAVC (dijous 3 de maig, d’11 a 14h). Ambdues sessions responen a demandes dels Grups de treball, d’Espais d’Emergèn(t)cia i de la Xarxa de gestors respectivament, pel que es demana als assistents que es reservin la data.

La Gemma Massagué presenta l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya de la qual n’és associada i ens recomana fer-nos-en socis. Alguns dels assistents ja en són. Es compromet a fer-nos arribar el Codi de Bones Pràctiques que aquesta associació ha redactat i que actualment està presentant pel territori. Ens informa que possiblement n’acull la presentació a Cambrils i es comenta que potser seria interessant que es presentés també al CA Tarragona.

Abordem de nou el projecte comú que ens interessa portar a terme plegats. Aquest és un tema que es va deixar aturat fins conèixer la selecció d’artistes del territori que es portaria a terme en el marc de la convocatòria L’Irradiador 2012. És per aquest motiu que es lliura a tots els assistents l’acta del jurat de la convocatòria, per tal que tinguin coneixement dels 24 dossiers seleccionats. El grup veu amb bons ulls treballar per exposar els vint-i-quatre artistes. Degut que hi ha un jurat responsable de la selecció, el projecte ja no necessita de comissari/s, però sí de coordinador/s que facin una proposta de distribució dels artistes pels diferents espais, que dotin d’unitat al projecte i que en coordinin els calendaris i produccions.

Hi ha dues persones dins el grup que són gestors però no disposen d’espai propi. Són l’Aureli Ruiz i Cecília Lobel. Es planteja la possibilitat que aquestes dues persones assumeixin la coordinació del projecte. Ells sembla que hi estan interessats. Podrien fer un primer projecte que ens permeti presentar-lo a la Diputació de Tarragona. Tractant-se d’un projecte que involucra diversos espais dels territori, pensem que podrien estar-hi interessats.

En aquest sentit, es parla també del pressupost. Els responsables de cadascun dels espais han de fer números per poder anar concretant el pressupost global del projecte i, a partir d’aquí cercar sponsors i altres col·laboradors. El CA Tarragona s’ofereix a fer una primera aportació per a què es pugui començar a fer el projecte.

S’acorda que el maig del 2013 en principi seria un bon mes portar a terme la proposta i es fan recompte dels espais que podrien ser reservats per a l’ocasió:

 •  Cambrils (Baix Camp), Sala Àmbits
 • Valls (Alt Camp), Museu de Valls i/o Capella de Sant Roc
 • El Vendrell (Baix Penedès), Sala del Portal del Pardo

S’observa una mancança dels territoris que se citen a continuació i es planteja parlar-ne amb els responsables dels espais corresponents:

 • Reus (Baix Camp), Centre d’Art Cal Massó, Centre de Lectura de Reus i Centre Mas Iglesias de Reus
 • Tarragona (Tarragonès), Fundació Forvm i Espai Kesse
 • L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Museu de la Vida Rural. El Jordi Martorell i la Lídia Porcar s’han ofert a fer de pont amb ells en sessions anteriors.
 • (Priorat), Priorat Centre d’Art

Espais en els quals potser es podrien fer presentacions:

 • Tarragona (Tarragonès), Sala d’actes de CaixaForum Tarragona
 • Tarragona (Tarragonès), Sala d’actes del Museu d’Art Modern de Tarragona
 • Tarragona (Tarragonès), CA Tarragona – Visibilització de la globalitat del projecte

Els assistents, responsables d’alguns dels espais citats, es comprometen a confirmar la possibilitat de reservar-los i informar-nos de les possibilitats a la propera reunió.

El CA Tarragona contactarà amb els responsables dels espais que avui no han estat presents per provar també de reservar-los per al mes de maig de 2013 així com per incentivar-los a assistir.

Es programa la propera reunió per al dia 3 de maig de 9 a 10:30h a la sala de reunions dels Serveis Territorials. D’aquesta manera, podrem assistir a partir de les 11h a la Sessió de presentació del Codi de Bones Pràctiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: