Antena de difusió, 19 de març de 2012

Avui hem començat la reunió fent un repàs dels webs que els membres del grup van estar proposant i hem estat veient quines ens semblen més interessants i per quina raó.

Després hem començat a concretar algunes característiques d’aquest espai web. En primer lloc, hem parlat de la portada. En aquesta hi ha d’haver els titulars (amb fotografia) dels darrers articles publicats, per ordre d’aparició. El nombre d’espais per aquests titulars estan limitats, de forma que s’aniran renovant així que hi hagi més articles.

Pel que fa als continguts, creiem que els gestors i programadors són el col·lectiu que més ens pot proveir de continguts, ja que també els beneficia publicar les activitats que desenvolupen en els seus espais. De moment hem descartat l’opció que els continguts els revisi individualment un consell editorial. El sistema que podria ser més sostenible per la introducció dels continguts és el següent: hi ha una sèrie d’agents que tenen les claus per poder publicar en aquesta plataforma. A partir d’un grup inicial d’agents aprovat pel grup motor, es podria accedir al grup de publicadors com en una associació, presentant, per exemple, l’aval de dos persones que ja siguin membres. Aquesta és una manera de garantir una mínima qualitat dels articles.

Hem acordat que presentarem aquesta proposta d’espai a la xarxa de gestors que ha sorgit de l’Obert per Reflexió per demanar-los la seva col·laboració. En principi no hi ha cap cost per als agents per publicar, tot i que evidentment seran ben rebudes les inversions en publicitat.

També hem estat discutint el tema de la participació oberta al públic, per exemple en forma de comentaris al final dels articles. Hem estat contemplant diverses formes de filtrar aquests comentaris, en el sentit d’evitar spam, etc., però hem d’acabar de veure quines opcions existeixen en aquest sentit.

Pel que fa als apartats, creiem que, a banda dels darrers articles publicats, hi ha d’haver els apartats d’espais/programadors, on s’aniran arxivant els articles de cadascú, el de convocatòries i el d’opinió/crítica, on també poden publicar els agents i on han de ser presents els mitjans de comunicació que participen de la iniciativa.

Pel que fa al pressupost hem decidit que una de les opcions seria demanar una subvenció per tal de posar en marxa el projecte. Sembla que la Generalitat n’ofereix algunes, que tenen ara mateix al convocatòria oberta, que s’ajusten al nostre perfil. També es valora la possibilitat de parlar amb Tinet i la Diputació de Tarragona.

El CA Tarragona pot afegir al seu Newsletter recomanacions d’aquesta plataforma web, de manera que podem augmentar el tràfic de persones que la visitin.

També ens agradaria comptar amb continguts audiovisuals, però és una tasca inassumible si no comptem amb finançament. Per ara, el que podem fer és encoratjar els agents perquè publiquin amb els seus articles el material audiovisual de què disposin. Es parla que un possible col·laborador podria ser TAC 12, sobretot per difondre el que ja produeixen respecte a la cultura contemporània del Camp.

El personal necessari, per ara, és: el disseny web, el tècnic informàtic per fer la programació i mantenir-la, un agent publicitari a comissió, un director executiu i un consell editorial mínim que es pugui reunir periòdicament, de forma voluntària, per supervisar el desenvolupament del projecte.

Data propera reunió: dilluns 16 d’abril, a les 17 h.

Tasques abans de la propera reunió:

  • Comprovar els requisits necessaris per demanar les subvencions a què ens puguem acollir
  • Preparar una proposta per presentar-la a la propera reunió de la xarxa de gestors (CA Tarragona).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: