PAC, 29 de febrer de 2012

La darrera tarda del mes de febrer, van assistir a la sessió de treball del grup de PAC la Cèlia, el Cristian, el Jordi Abelló, la Blanca, el Jordi, el Mikel, la Roser i l’Alba. La reunió es va desenvolupar a les instal·lacions de l’Antiga Audiència entre les 17h i les 19h aproximadament.

Es va començar la sessió assumint i gestionant la baixa assistència.

L’equip del CAT va explicar que havien recollit la proposta-demanda de coordinació i que iniciarien un blog per tal que tots els grups de treball bolquessin allà el treball que, s’anava realitzant i al ritme que cada grup de treball s’anés desenvolupant. D’aquesta manera tots els participants al l’OxR podrien anar seguint com anaven la resta de grups.

També es van plantejar que tot i que ells gestionarien i administrarien aquest blog, seria per tal de dinamitzar l’elaboració dels continguts a cada sessió i que hauria d’haver una persona encarregada de recollir el relat del succeït cada reunió i que podia ser una tasca rotativa.

Els participants de la sessió van continuar fent tombs i debats sobre la necessitat de marcar els objectius i la definició del grup de treball de la plataforma PAC.

Tot seguit es van tractar diferents temes i reflexions de forma una mica anàrquica que es detallen a continuació:

 • Al blog es podrien afegir casos pràctics , intervencions, pràctiques, experiències, accions concretes, etc… i qui ho podria presentar.
 • Ja que sembla que al territori no hi ha moltes experiències al respecte, s’assumeix que no se’n sap massa i que els participants d’aquest grup tenen ganes d’aprendre.
 • Es comenta l’oferiment de l’Escola d’Art de Tarragona tant d’espais com de predisposició per col·laborar.
 • Hi ha diferents ritmes de trobada i cal construir oportunitats als territoris.
 • Es podria organitzar un acte massiu… a llarg termini? Es fa referència a l’experiència que en alguna sessió va explicar-compartir la Jordina.
 • Sembla que hi ha la sensació de que els marcs de treball no estan definits.
 • A l’acte massiu o a les sessions de treball de la plataforma PAC es podrien anar programant sessions o accions formatives i/o intercanvi d’experiències entre els participants d’aquesta plataforma.
 • Es va considerar que els tècnics i/o persones implicades en la presa de decisions (sobretot de finançament) escoltin aquestes bones pràctiques i el benefici de treballar artísticament en espais inicialment o aparentment no artístics.
 • També es va parlar de la possibilitat de poder analitzar les pràctiques que es volen conèixer a través d’unes fitxes que recullin els mateixos paràmetres.
 • Es va pensar que entre tots i totes es podria elaborar una llista de noms de les persones que cadascú pensa que es podrien afegir a algun dels espais de treball d’aquest grup de PAC. Fent especial referència a agents de contextos no artístics.
 • Per engrescar-animar-dinamizar la definició del grup de treball es podria pensar en intentar respondre la següent pregunta: en què pensem quan pensem en PAC?
 • Un possible objectiu, podria ser, sistema per connectar artistes i organitzacions?.
 • També es va parlar sobre si les primeres accions pugessin recollir una doble vessant de sessions de treball i de formació, que es podria operativitzar a través dels propis participants del grup de treball, és a dir, una formació recíproca basada en el fet de compartir experiències i projectes.

Al tancament de la sessió els participants van valorar que resultaria útil poder arribar a la propera trobada amb uns deures que tots els assistents podrien portar fets de casa:

 • Llista de possibles persones que es podrien afegir al grup de PAC, detallant l’àmbit de procedència.
 • Casos i pràctiques cadascun del participants entenguin com a PAC.
 • Proposta redactada de la definició i els objectius del grup de PAC. Per així anar definint un missatge comú i compartit i també unes línies d’acció: autoformacions, trobades , acte massiu. Prioritats, calendaritzacions, etc.

Torna a sortir la possibilitat de poder treballar alguns d’aquests aspectes on-line, per arribar a les trobades amb feina feta. Que us sembla?

Noms i paraules interessants que apareixen al llarg de la sessió: TILT (Xarxa europea), experiències a Berlín, Brian Holmes, ColaBoraBora, Conexiones improbables, Community Art.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: