Programacions en xarxa, 22 de febrer de 2012

Reunió de la xarxa de programadors, dimecres 22 de febrer de 2012

Parlem una mica del bloc compartit

El Centre d’Art farà de coordinador dels grups de treball fins el juny de 2012.

Decidim utilitzar el bloc de l’Obert per Reflexió per compartir informació.

Tindrem una estudiant en pràctiques que farà d’interlocutora amb nosaltres i farà la recerca que li demanem.

Majoritàriament ens va bé fer les reunions els dijous al matí.

Encara creiem que ens cal definir per a què ha de servir el grup de treball, què pot aportar una xarxa que treballa amb la gestió de programació al territori.

Algunes respostes sobre per a què serveix treballar en la gestió amb xarxa:

  • Intercanvi i formació.
  • Avantatges per aconseguir finançament tant de les institucions com de l’empresa privada.

Ens sembla que pot ser molt enriquidor visitar, de manera consecutiva, tots els espais que formen part d’aquesta xarxa de programadors, fent cada vegada la reunió a un espai o centre diferent. Això ens servirà, a banda de per fer companyonia, per veure com es gestionen els diferents espais, i permetrà compartir entre tots les experiències de gestió.

Acordem entre tots per podem començar amb Tarragona, visitant el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona si des del Museu si avenen. I ho fan.

Aquesta experiència pot ser un pas en la direcció de provar de renovar els models antics de gestió, analitzar quines pràctiques poden estar desfasades o ser inapropiades i mirar de fer i debatre noves propostes. La idea provoca una acceptació general i a la vegada un cert generalitzat escepticisme sobre la capacitat real de trobar models de gestió ideals que permetin apropar la creació contemporània al públic. Ja portem molts anys donant-li tombs al tema, encara que potser ara, amb la crisi i tal i qual… I el poder d’Internet i les xarxes socials. Això també, és clar.

El Jordi París (Museu de Valls) proposa de fer una exposició simultàniament en tots els espais de la xarxa. També s’apunta la possibilitat d’escollir els artistes a partir de la convocatòria del CA Tarragona amb el projecte L’Irradiador. Es genera un gran consens sobre aquesta proposta, és prou simple, s’entén ràpid, permet la participació de tots els centres que vulguin i es pot posar en marxa amb relativa facilitat i celeritat.

El Jordi Ribas del Centre d’Art afegeix que podríem proposar al grup d’educació que comissaries o coordinés aquesta exposició. La proposta va en la línia de certificar que el projecte permetria diverses línies d’actuació transversal de diferents comissions i xarxes de treball. A la propera sessió del grup d’educació se’ls farà la proposta per saber com ho veuen.

Tota aquesta qüestió de qui comissaria les diferents exposicions genera un debat que no es tanca en ferm, hi ha diverses propostes damunt la taula:

  • Comissariat extern i unificat, fins i tot de fora el territori.
  • Comissariat vinculat al grup de treball de la Xarxa de Projectes artístics en l’àmbit educatiu.
  • Comissaris de dins els propis grups de treball del territori…
  • D’altres

Per a l’exposició general, cada sala o espai comptabilitzarà la part dels diners que tenen previst per a les seves exposicions en el període determinat, i s’arribarà a un acord comú per a què una part dels diners posats esdevinguin fons comú per a despeses generals i compartides. Torna a sortir el tema de que podríem provar de buscar finançament d’administracions territorials per fer-se càrrec del cost d’un catàleg general.

Ens cal encara fer una geografia exhaustiva de les sales que programen o poden programar art contemporani al Camp de Tarragona per tal de convidar-los a sumar-se al grup.

D’entrada surten alguns noms d’equipaments amb els que podríem contactar:

  • Priorat Centre d’Art
  • Fundació Fenosa
  • Centre Mas Iglesias de Reus
  • Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, encara que, de moment, no estan per la labor de l’art contemporani

Tot i així, Aniria bé que per a la propera reunió tots penséssim qui més s’hi pot afegir.

PROPERA REUNIÓ dijous 8 de març a les 11,30 del matí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: